POC: E-GUVERNARE ȘI OPEN DATA

Iți place acest articol?

Fondurile europene sprijină colectarea și integrarea într-o singură platformă, la nivel național, a tuturor datelor deschise furnizate în timp real de instituţiile publice. Investițiile contribuie la eficientizarea interacțiunii dintre cetățeni și mediului de afaceri cu administrația publică din România, prin facilitarea accesului la servicii publice digitalizate pentru evenimentele de viață și îmbunătățirea calității furnizării acestora.

Strategia privind eGuvernarea în România se axează pe dezvoltarea serviciilor dedicate Evenimentelor de viață. Acestea reprezintă pașii importanți din viața unui cetățean sau a unei întreprinderi și sunt compuse din servicii inter-instituționale care servesc unui eveniment major al interacțiunii cetățenilor și mediului de afaceri cu Administrația Publică din România.

Un sistem electronic performant cu o arhitectură digitală integrată și transparentă a serviciilor publice, care va aduce costuri reduse de operare, flexibilitate în dezvoltarea de noi servicii online și alinierea la standarde europene.

Solicitanți eligibili : Autorități/instituții publice centrale sau structuri publice și parteneriate între acestea

Bugetul alocat este de aproximativ 24 de milioane de euro.

Proiectele pot fi depuse până la data de 31.12.2023

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *