PO Infrastructura Mare – Dezvoltarea infrastructurii feroviare

Iți place acest articol?

Fondurile europene susțin dezvoltarea rețelei europene de transport feroviar în România, prin proiecte de sprijin pentru pregătirea investițiilor de reabilitare și modernizare a infrastructurii.

Este finanțată creșterea calității serviciilor și eficientizarea sectorului feroviar pe magistralele prioritare prin optimizare (infrastructură reabilitată, coroborată cu o gestiune îmbunătățită a operațiunilor pe calea ferată) și crearea unor condiții de călătorie mai atractive (servicii competitive și comerciale, mers de tren cu frecvență atractivă, material rulant modern și gări modernizate).

Investițiile în mobilitate sustenabilă asigură servicii mai eficiente și cresc calitatea transportului feroviar!

Solicitant eligibil: Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA

Bugetul alocat pentru pregătirea portofoliului de proiecte aferent perioadei 2014 – 2020 şi post 2020 în cadrul Obiectivului Specific 2.7. este de 30 de milioane euro. Alte 47 de milioane de euro sprijină pregătirea portofoliului de proiecte aferent perioadei 2014 – 2020 şi post 2020, corelat cu prioritizarea din Master Planul General de Transport în cadrul Obiectivului Specific 1.2. Astfel sprijinul pentru pregătirea proiectelor în domeniul feroviar este de 77 milioane de euro.

Proiectele pot fi depuse până la data de 31.12.2022

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *