9 lucruri de a merge mai departe

Iți place acest articol?

1. Uită de regrete

Lasă regretele și greșelile în trecut. Nu te-au definit niciodată și nu trebuie să o facă nici acum. Când trăiești în trecut, te blochezi și ești incapabil să mergi mai departe. Toți oamenii greșesc, indiferent că este vorba de job, prieteni sau relații. Consecințele alegerilor neinspirate pot fi destul de dramatice. Tu trebuie să înveți cum să lași aceste experiențe în urma și să începi să trăiești în prezent. Iartă-te și mergi mai departe.

2. Învață din eșec

Să înveți din greșeli și să ai regrete sunt doua lucruri diferite. Regretul este o emoție; un sentiment de dezamăgire însoțit de puțină rușine sau vinovăție. Însă, atunci când analizezi circumstanțele și iți dai seama ce a mers prost atunci afli informații foarte prețioase. Această trecere în revistă iți permite să evaluezi ce a funcționat, ce nu a funcționat și mai ales de ce nu a mers. De obicei, atunci când faci un pas în spate privești lucrurile mult mai obiectiv ceea ce iți permite să faci alegeri mai bune pentru a putea merge mai departe.

3. Cere ajutor

Nu ești singur. Poate că uneori te simți astfel, însă sunt o mulțime de oameni care ți-ar întinde o mână de ajutor dacă ai cere-o. Nu trebuie decât să ceri. Te pot ajuta colegii de muncă, prietenii, vecinii etc. Adesea oamenii se tem să ceară ajutor, întrucât nu cred că merită să fie ajutați. Însă, un mic ajutor te poate scoate din pasa proastă, să te pună pe picioare și, astfel, să poți merge mai departe.

4. Crede că meriți

Indiferent care sunt scopurile, visele sau dorințele tale meriți să le atingi. Cu cât de apropii mai mult de ele, cu atât mai rapid, inamicul sufletului tău începe să picure îndoială în mintea ta, spunându-ți că nu ești suficient de merituos pentru a le avea. Înlocuiește aceste gânduri care te limitează cu altele adevărate – meriți să ai tot ce inima ta dorește și nu te opri din drum până nu capeți lucrurile după care tânjești.

5. Asuma-ți în totalitate responsabilitatea

Cu excepția unor circumstanțe rare și nefericite, ești responsabil pentru calitatea vieții tale. Cariera, relațiile și propria fericire se afla sub controlul tău. Uneori, după ce ai încasat o lovitura puternica, alegi să nu faci nimic pentru că aceasta cale ți se pare mai ușoară și mai puțin dureroasa. Însă procedând astfel nu faci decât să amâni adevărată durere. Pentru că trebuie să trăiești cu îndoială. Trebuie să trăiești cu vocea aceea interioara, cu înțelepciunea din tine care iți spune că ai renunțat prea repede și că nu te-ai străduit suficient. Iar aceasta voce are dreptate. Este decizia ta, așadar, să te ridici și să mergi mai departe.

6. Să știi ceea ce vrei

Nu este vorba de cum obții ce dorești, ci doar de ce vrei. Pentru a merge înainte trebuie să existe o fundație puternică pe care să faci primul pas. Să înțelegi ce și unde vrei să ajungi – răspunsurile iți vor furniza viziune și spirit – adică fundația ferma de care ai nevoie. Cum vei obține ce vrei – ți se vă dezvălui de la sine în momentul în care știi ce iți dorești pentru a merge mai departe.

7. Încredere

Nu există accidente nesemnificative. Atunci când primești o lovitura grea care te culcă la pământ fii atent la motive și la semnificația lor. Deschide-ți inima și ai încredere că totul se întâmplă cu un motiv. Poate a fost un test pentru determinarea ta sau să ți se atragă atenția că ești pe o cale greșită. În orice situație, ai încredere că totul s-a întâmplat dintr-un motiv bun și fii deschis pentru a face ajustările necesare pentru a continua.

8. Să îțiu dorești mai mult

Cât de mult iți dorești să-ți atingi obiectivul? Cât de tare vrei să obții ceea ce te străduiești din greu să capeți? Atunci când ești lovit puternic ai oportunitatea de a raspunde la această întrebare. Este una să spui că vrei ceva sau să fii cineva. Însă, să treci prin suferință, să te ridici și să mergi mai departe știind că în drum te mai așteaptă și alte suferințe este un test pentru determinarea ta și dorință de a ajunge acolo unde tânjești. Atunci când te ridici cu hotărâre ai răspuns la întrebare; nu este nicio îndoială că vei continua să mergi mai departe.

9. Păstrează-ți credința

Credința: Convingerea că ceva exista chiar daca nu exista nicio dovadă.

La finalul zilei când ești epuizat de pe urma tuturor eforturilor depuse și ai rămas fară energie, când ești obosit și mâhnit de faptul că ai primit atât de multe lovituri, iar visul tău nu este realizat, un singur lucru te îndeamnă să continui călătoria; să te trezești mâine și s-o iei de la capăt – credința. Onoreaz-o, întâmpin-o cu bucurie. Credința ne face umani. Ne oferă energie și speranță. Și daca îi permiți, credința ta iți vă oferi orice iți dorești de la viață.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *